Word Vriend van De Sprinkhaan

Jaarlijks genieten tal van mensen met een beperking van een fijne vakantie in De Sprinkhaan. Ze kunnen gewoon even onbezorgd genieten en niet denken aan wat niet kan, maar juist aan wat er wel allemaal mogelijk is.

Omdat we echter geen winstoogmerk hebben, kan de continuïteit van het vakantiehuis alleen worden verzekerd met donaties. Daarom hebben we de ‘Club van Vrienden van De Sprinkhaan’ opgericht. Met een jaarlijkse bijdrage van € 150,00 per vriend, kunnen we onder andere renovatie- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren en de verhuurprijzen betaalbaar houden.

Ja, ik word graag vriend van De Sprinkhaan (klik voor het formulier)

Schenk belastingvrij

Het is bovendien ook financieel aantrekkelijk om vriend te worden van Vakantiehuis De Sprinkhaan. Sinds januari 2017 heeft de fiscus onze stichting namelijk aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dat betekent dat u een groot deel van uw bijdrage aan de stichting kunt terugontvangen via zowel de inkomstenbelasting als de vennootschapsbelasting. Dat maakt het extra fijn om iets voor een ander te betekenen.

Bereken direct eenvoudig uw belastingvoordeel via de calculator van ANBI (klik hier)!

De voordelen

U mag uw volledige gift jaarlijks aftrekken van uw belastbaar inkomen, ongeacht de hoogte van uw gift of uw inkomen.

De fiscus betaalt dus een aanzienlijk deel van uw schenking. Afhankelijk van uw inkomen kan dat oplopen tot maar liefst 52%.

U geeft kinderen en jongvolwassenen het recht op een onbezorgde vakantie.

Hoe werkt het?

Als ‘Vriend van de Sprinkhaan’ schenkt u een vast bedrag per jaar, met een minimum van € 150.

De looptijd van uw schenking is minimaal vijf jaar.

De gift is vastgelegd in een schriftelijke schenkingsovereenkomst. Wij hebben hiertoe een eenvoudig in te vullen formulier (klik om het formulier te openen).

Weten wat er speelt

Als ‘Vriend van De Sprinkhaan’, wordt u natuurlijk op de hoogte gehouden van het wel en wee van het vakantiehuis. Zo kunt u jaarlijks met eigen ogen zien wat er gerenoveerd, aangepast en of aangeschaft is. Als bestuur van de stichting voeren we een transparant, verantwoord en doordacht beleid en garanderen we dat er niets aan de strijkstok blijft hangen. Alles komt ten goede aan het in stand houden van het Vakantiehuis, waarbij grote investeringen uiteraard vooraf voorgelegd zullen worden aan alle vrienden. 

 

Lever uw bijdrage

Vul direct het formulier in.